dinsdag 3 juni 2008

De Humane Society International en de rechten en het welzijn van dieren

De Humane Society International (HSI) is de internationale tak van de Humane Society van de Verenigde Staten (HSUS). Het is een organisatie die zich wereldwijd inzet voor de rechten en het welzijn van het dier.

Zij beklemtoont de band tussen mens en dier en neemt het op tegen wreedheid tegen dieren en dierenmisbruik in alle mogelijke vormen.

HSI werd in 1991 opgericht en is actief op het gebied van het welzijn voor dieren in Centraal- en Zuid-Amerika, Afrika, Aziƫ, Australiƫ maar ook in Europa.

De Humane Society International buigt zich over onderwerpen zoals omstandigheden waaronder huisdieren en dieren op de boerderij worden gehouden, illegale handel in wild, de situatie van bedreigde diersoorten, de jacht op zoogdieren die in zee leven en het gebruik van dieren om proeven op uit te voeren.

Door een nauwe samenwerking met de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties zet de Humane Society International zich ook in voor een menswaardige behandelingen van dieren die bestemd zijn om te slachten.

Activiteiten
HSI werkt nauw samen met nationale en gerechtelijke beleidsmakers, welzijnsorganisaties en particulieren die zich inzetten om oplossingen te vinden voor het welzijn van het dier.

Zo organiseert de HSI bijvoorbeeld handtekeningenacties tegen het doden van zeehondenbaby’s en walvissen.

Kantoren in Europa, Costa Rica en Canada ondersteunen de activiteiten van de dierenwelzijnsorganisatie in het veld en stellen programma’s op om het welzijn van dieren te waarborgen.

De organisatie werkt samen met de Verenigde Naties en er wordt gewerkt aan de hand van verschillende verdragen en internationale overeenkomsten, waaronder samen met de Wereldhandelsorganisatie (WTO).

HSI besteedt ook veel aandacht aan onderwijs en voorlichting. Zo wordt er een online bibliotheek met informatie bijgehouden en vinden er wereldwijd congressen plaats.

Het ondersteuningsprogramma van HSI helpt particulieren en groepen die de rechten van dieren beschermen.

De organisatie HSI voor het welzijn en de rechten van het dier heeft ook een website met veel informatie.

De website van de HSI
http://www.hsus.org/about_us/humane_society_international_hsi/

Geen opmerkingen: